top of page

FIBROMYALGI OG LASERBEHANDLING


FIBROMYALGI OG LASERBEHANDLING

Jeg har gått til Ragnhild v/Ringerike Laserklinikk siden mars i 2017, og har fått og fortsatt får behandling hovedsakelig for fibromyalgi. Det har gitt god lindring og mer energi. De lange periodene med sterke smerter og utmattelse har blitt kortet ned betraktelig da kroppen henter seg fortere inn igjen ved hjelp av laserbehandlingen. Litt tålmodig må man være da det kan ta litt tid før man merker bedring.

Jeg har også testet på akutte smerter. Som regel lindrer det godt, mens noen ganger provoserer det smertene det første døgnet før det blir bedre. Noe som er normalt da prosesser settes i gang.

Ragnhild har også behandlet hælene mine i perioder da min Plantar fascitt er ekstra ille. Sist gang prøvde vi å bare behandle den ene foten for å se effekten. Triggerpunkter i leggen og i hælen fikk laser. Det var helt utrolig hvor fort smertene forsvant mens den ubehandlede foten fortsatt hadde vondt og brukte mye lengre tid på bedring.

Jeg har også fått avverget to forkjølelser de to gangene jeg prøvde. Da fikk jeg laserbehandling på lymfekjertlene i halsen og ved ørene. Jeg har også fått laser på bihulene når nesen lenge har vært tett og har kunnet slutte med nesespray på dagen.

Laserbehandling er absolutt å anbefale. Det er helt ufarlig og kan hjelpe mot så mangt. Noen ganger blir jeg avslappet og fin etter behandling, mens andre ganger verre det første døgnet. Begge deler er helt normalt. Viktig med kontinuitet da dette ikke er noen hokus pokus-kur, i hvert fall på kroniske sykdommer/syndromer som min. Jeg startet med to ganger i uka i en periode, før jeg gikk over til èn gang i uka i flere uker. Hadde så en periode fri da det var sommerferie. Startet så på igjen og tok behandling hver 14.dag. For meg er det viktig med vedlikeholdsbehandling i ny og ne.

Ragnhild er dyktig, kunnskapsrik og veldig hyggelig. Hun er sertifisert laserterapeut og holder også foredrag. Dette er noe hun brenner for. Hun er bl.a. utdannet autorisert vernepleier og har stor kunnskap om kroppens fysiologi og anatomi. Selv er jeg utdannet hud- og kroppsterapeut og forstår det Ragnhild snakker om.

Lill Karin Lukkedal

Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page