top of page

Kryoterapi

apoptose-grafikk_februar 2018.png

Hva er kryoterapi-kjøleterapi?


Kryoterapi er en ny og revolusjonerende metode for fettfjerning som gir umiddelbar og varig effekt.

Kryoterapi skaper et termisk sjokk ved at temperaturen i fettcellene reduseres. Denne prosessen kalles apaptose som resulterer i gradvis degenerering og eliminering av døde fettceller. Prosessen tar ca 14 dager og kroppen vil fortsette å redusere de gjenværende fettcellene de neste ukene og månedene.

KRYOTERAPI FAKTA
Kryoterapi setter i gang apoptose som er en kontrollert, programmert celledød. Dette skjer gradvis over tid og er derfor ikke belastende for leveren.

APOPTOSE-PROSESSEN MED CRYO LIPOLYSE
Hva skjer i kroppen etter apoptose? Væsker og giftstoffer skilles ut gjennom nyrene og videre ut med urinen; Triglycerider består av glycerol og tre fettsyrekjeder. Glycerol fjernes og brukes i glukoneogenese og er en prosess som fører til dannelse av glukose. Fettsyrene transformeres til ATP og deretter til energi gjennom Krebs’ syklus. Deler av triglyseridene er festet og fagocytisert av makrofager. Når membranen er helt tom, kjernefri (etter 15 dager, som mer eller mindre er tiden denne tømningsprosessen tar), vil den bli krystallisert og metabolisert på de naturlige måtene, og en permanent eliminasjon av adipocytten oppstår deretter .

 

Fettceller er spesielt sensitive for kulde og ved å senke temperaturen i huden ned til 8 grader skapes et termisk sjokk som resulterer i at fettcelle membranen degeneres og fettcellene går i oppløsning. I løpet av de påfølgende 15-30 dagene sørger kroppens fordøyelse, lymfesystem og lever for en eliminering av de døde fettcellene.

 

Dette litt spesielle fenomenet kalles vannis-pannikulitt (betennelse i fettvevet) og ble oppdaget ved en ren tilfeldighet. Medisinske forskere ved Harvard Universitet så at små barn som spiste mye vannis mistet fett fra kinnene. Dette inspirerte så to leger tilknyttet Harvard – dr. Rox Anderson og dr. Dieter Manstein – til å forske videre på fenomenet og de konkluderte med at fett kan fjernes lokalt ved kontrollert senking av temperaturen i fettvevet.

Denne forskningen la grunnlaget for utvikling av teknologi for å kjøle ned fettceller, slik som det avanserte apparatet  Cryo 21. Dette apparatet fjerner fettceller effektivt, smertefritt og helt ufarlig uten noen form for kirurgisk inngrep, ingen bivirkninger og ingen nedetid.

 

Det Karolinska Institutet i Stockholm har forsket på kuldebehandling ( Cryoterapi ) av fettceller. Deres studier viser at når man tilfører hvitt fett kulde, vil dette fremme veksten av blodårer som omdanner det hvite fettet til brunt fett, som er lettere for kroppen å forbrenne.

Cryo betyr kulde.

Med Cryo21 kan vi behandle hele kroppen. Den kan brukes til fjerning av fett, forming av huden, redusering av rynker, behandling av cellulitter og for å øke sirkulasjonen med lymfe og venøs drenasje. Cryo21 behandler også betennelser, hevelser, muskel- skjellet og leddplager

 

Vår kuldesonde beveges manuelt på de områder det ønskes og gjør det dermed mulig å behandle hele kroppen.

Kuldebehandlingen er godkjent av FDA, CE og American Academy og Cosmetic Surgery. Den er ufarlig og uten bieffekter, og kjennes som en kjølig massasje.

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=yh_o0sHlMj0&feature=youtu.be

DSC_2432.jpg
bottom of page